Έκθεση γλυπτών λουλουδιών του Βαγγέλη Πολύζου

Ο γνωστός γλύπτης Βαγγέλης Πολύζος παρουσιάζει δημιουργίες του στα αγαπημένα του μέταλλα, δίνοντας την μορφή λουλουδιών και φυτών.

Βαγγέλης Πολύζος ξεκίνησε από τα Τζουμέρκα (χωριό Τσόπελας ) σε ηλικία  δεκατριών χρονών ακολουθώντας τα τελευταία μπουλούκια των πετράδων της Ηπείρου. Στην Αθήνα χρειάστηκε να περάσει πρώτα από την οικοδομή για να φθάσει στο γλυπτό και το κόσμημα. Όλη αυτή η πορεία τον διαμόρφωσε σαν καλλιτέχνη και αυτό αποτυπώνεται στη δουλειά του με πολλούς τρόπους και  κυρίως με το σεβασμό και την αξία που δίνει στο υλικό του (σίδερο, μπρούτζος, ασήμι, τιτάνιο, κεχριμπάρι κ.λπ.)

Ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, τεχνοκριτικός – θεωρητικός τέχνης, προλογίζοντας  τον κατάλογο μιάς έκθεσης γράφει: «… Στη λαϊκή παράδοση όλων των λαών το αμόλυντο περιβάλλον -και πιο ειδικά ο φυτικός κόσμος – αποτελεί μια διαρκή και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Στην περίπτωση του Πολύζου, η συνθήκη αυτή επαναλαμβάνεται, με μια διαφορά όμως: η βιωματική του συσχέτιση δεν τον οδηγεί στην πιστότερη δυνατή έκφραση της εντύπωσής του, αλλά αντίθετα, διαγράφοντας και απορρίπτοντας τυποποιημένα μέσα και χρησιμοποιημένους τρόπους, προβαίνει σε θαρραλέες αφαιρέσεις, που αναδεικνύουν τη βαθύτερη οργανική υπόσταση της φύσης. Και είναι αυτή που υπογραμμίζεται σε όλα του τα έργα.»